Informatie over het koor

Het Amusementskoor Hoogeveen (Ooit het Smartlappenkoor Hoogeveen) is een gemengd, meerstemmig koor met ruim 40 leden. Accordeonisten en een drummer begeleiden het koor. 
Het koor is op initiatief van Wilma Hofmann-Magnin, in september 2001 ontstaan. Zij nam dirigente en musicus Petra Ferwerda en accordeonist Wim Lever in de arm om aan dit initiatief vorm te geven. In het voorjaar van 2005 hebben de leden van het koor Wilma tot Erelid benoemd als blijk van waardering. 
Op 7 oktober 2006 vierde het koor het 1e Lustrum! De eerste cd maakte het koor in 2003 en de tweede in september 2006. In het najaar van 2014 werd Smartlappenkoor Hoogeveen omgedoopt naar Amusementskoor Hoogeveen.

Elke maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur oefent het koor in buurtcentrum Het Oor in Hoogeveen. De sfeer in het koor is goed wat het repeteren en optreden tot een gezellige, sociale, muzikale happening maakt. Leden, dirigent, muzikanten en bestuur zetten zich in voor Plezier & Kwaliteit! 

Ook bijzonder aan dit koor is, de Lief & Leed pot. 
De leden stoppen er elke maand een bedrag in voor een attentie in de vorm van een bloemetje en/of kaart bij ziekte, trouwen, etc. Niemand wordt vergeten.
Humaan koortje dus, zeer begaan met het wel en wee van een ander. Wat weer ten goede komt aan de vertolking van het levenslied.